dissabte, 22 de novembre del 2014

LLIBRE: Com parlar bé en públic?

A l'assignatura de COED ens hem llegit el llibre Com parlar bé en públic?, de Joana Rubio i Francesc Puigpelat. Aquest ens ensenya a dominar o, almenys, millorar a l'hora d'enfrontar-nos a parlar en públic. No tothom té l'habilitat natural de fer-ho amb tranquil·litat, serenitat, naturalitat...hi ha gent que es posa molt nerviosa i a qui li costa molt. És per això la utilitat d'aquest llibre. Seguidament, després de llegir-nos-el, vam fer un esquema que reunís els trets més destacats d'aquest.

Com parlar bé en públic?
Està format per 9 capítols, cadascun dels quals tracta d'una característica important i a tenir en compte per tal de ser un bon comunicador a l'hora d'exposar oralment davant d'un públic. Aquests són:
- Capítol 1: La importància de la comunicació oral (saber parlar en públic és una necessitat)
- Capítol 2: Com parlar en públic (naturalitat i un punt d'improvisació, dominar el tema, feedback orador-públic, veu adequada, entonació correcta, control de la respiració, fer pauses/silencis)
- Capítol 3: El llenguatge oral (claredat, precisió i brevetat)
- Capítol 4: El llenguatge corporal (mirada, gestos, postura, mans, aparença, manera de vestir)
- Capítol 5: Tipus de mitjans audiovisuals: la informació visual (no abusar-ne)
- Capítol 6: Com preparar un discurs: el guió (tenir clar què es vol dir i ser eficaç)
- Capítol 7: La introducció i la conclusió de la presentació oral o discurs (exhaustivitat)
- Capítol 8: El desenvolupament de la presentació oral o discurs (part principal del discurs)
- Capítol 9: Vuit exemples d'altres situacions comunicatives

Conclusió:
Dins del llibre s'hi troba una frase que deien els romans, la qual penso que descriu bastant bé el que és parlar bé en públic: "Dominar la paraula és dominar el pensament, i dominar el pensament és dominar la societat i el món sencer". És a dir, si arribem al punt que deien els romans sobre la paraula, tot el nostre entorn serà millor. Estem fets per parlar davant de la gent, no ens podem posar cap límit. Tothom ha de saber fer-ho i, si algun dia s'arriba a això, el món evolucionarà de manera positiva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada