diumenge, 23 de novembre del 2014

Els canals RSS i la sindicació de continguts

Els canals RSS
RSS és l'acrònim de Really Simple Syndication. Són uns canals web XML que s'utilitzen per publicar continguts sovint actualitzats: weblogs, podcasts i llocs de notícies. A través d'aquests es pot compartir la informació i utilitzar-la en altres llocs web o programes: és a dir, una sindicació de continguts.
Quin és l'avantatge principal d'utilitzar els canals RSS? Doncs és l'agilitat: no cal descarregar les imatges o altres elements del web, només els titulars
Per tant, els canals RSS són una nova forma d'accedir a la informació, a través de fonts d'interès (notícies, fòrums...) i que aquestes enviïn avisos d'actualització a l'usuari, sense necessitat d'anar comprovant si hi ha novetats de cadascuna d'elles.
Finalment, per tal de poder utilitzar un canal RSS, aquest ha de ser afegit a un programa o pàgina web anomenat agregador d'RSS: Bloglines o Google Reader. I, allà anem creant la nostra pròpia llista de les fonts del nostre interès.


Extret de: Wikipedia

Vídeo
Us adjunto un petit vídeo on explica clarament i amb facilitat què és un RSS i per a què serveix. Ens posa 3 exemples de diferents persones i, amb simples dibuixos fa que s'entengui molt bé. Espero que us ajudi!

Extret de: YouTube

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada