dijous, 23 d’octubre del 2014

PowerPoint

Hem après un nou mètode per utilitzar el programa de Microsoft PowerPoint. Aquest es caracteritza perquè ens permet fer presentacions mitjançant diferents diapositives, que poden ser només amb text, amb fotografies, vídeos...és a dir, hi ha un marc ampli de possibilitats.

Normalment, aquest programa ens l'han ensenyat a utiltzar i l'hem utilitzar de manera "Tradicional", és a dir, a cada diapositiva hi ha escrit un text, el qual ens l'hem d'aprendre i serveix com a guia per a l'alumne i com a complement per al professor. Això, però, no és gaire útil, ja que l'estudiant rep molta informació de cop i costa d'entrar en el nostre cervell. 
D'altra banda, trobem els PowerPoint "Creatius", els quals es caracteritzen per fer entendre més fàcilment els conceptes de la matèria que estiguem treballant, a través de diferents recursos audiovisuals. I, per tant, fa que els conceptes es captin millor.
Aquest programa de Microsoft és cada vegada més utilitzat a les aules, tot i que sovint de manera tradicional. Els professors, però, han de saber que es pot fer servir per dinamitzar més les classes a través de les diapositives i els seus recursos creatius i audiovisuals (es poden insertar gràfics, fotografies, vídeos, sons, efectes, esquemes...), és a dir, tot un seguit de complements que faran una classe cooperativa i dialectual entre alumne i professor.
Com a exemple de PowerPoint podem trobar el Slideshare, el qual és senzill d'utilitzar i es pot compartir fàcilment. Us deixo un exemple que vaig crear fa poc, a través d'unes pràctiques que vaig fer durant 2 dies a una escola de Barcelona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada