dissabte, 18 d’octubre del 2014

LLIBRE: Vídeo y educación

Del llibre de Joan Ferrés, titulat Vídeo y educación, vam haver de llegir el seu primer capítol per a GTIC, ja que el professor volia que compartíssim les idees principals d'aquest.
Ens explica que el llenguatge audiovisual és, tal i com indica el nom, un nou llenguatge dins la nostra societat. És a dir, és aquell que fem servir per escriure i llegir de manera audiovisual.
Actualment, ens trobem una nova manera de conèixer, la qual està basada en les noves tecnologies i tot el que l'envolta.
Abans, s'aprenia a través de la memòria i la lògica, ara, en canvi, ho fem a partir dels sentits, la creativitat...El món ha canviat, i nosaltres també. És per això que aquest llibre parla sobre la nova era de l'educació, ja que l'escola s'ha d'adaptar al canvi. El nen s'ha de formar al voltant dels mitjans audiovisuals i d'Internet.
Com a curiositat, el llibre ens diu que actualment utilitzem més l'hemisferi dret del cervell, és a dir, l'emocional, el creatiu...Quan, abans, era el contrari, l'esquerre, on es treballa la lògica, la racionalitat...


Una manera de sintetitzar el contingut d'aquest llibre, és dir que l'home té por al canvi; el 80% de la informació assimilada pels joves és a través dels mitjans de comunicació; i trobem un alt percentatge d'infants que passen gran part del temps mirant la televisió, ja que els pares no poden estar massa per ells.
Per tant, podem dir que el que de veritat capten els nens és allò que els transmet emocions. No els vídeos en general, com fan algunes escoles, que posen a l'aula vídeos d'alguna lliçó en concret i creuen que així els alumnes captaran més. No és així, ja que trobem diferents tipus de vídeos: vídeo-lliçó, vídeo-procés, vídeo-recolzament, programa motivador, programa monoconceptual i vídeo-interactiu.
Seguidament, el professor ens ha mostrar dos vídeos totalment diferents: el vídeo-lliçó i el motivador. Allà hem pogut comprovar com el motivador el captem molt més, ja que transmet emocions i hi posem interés. D'altra banda, el vídeo-lliçó només ens aporta molta informació de cop, el qual has d'estar molt més atent i fa que se t'oblidi de seguida si no apuntes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada