dissabte, 20 de desembre del 2014

Booktrailer: Jardí vora el mar

Què és un Booktrailer?
Em vaig quedar sorpresa quan vaig saber què és un Booktrailer. Aquest semestre a la universitat l'hem treballat: primerament, ens vam explicar de què tracta i, seguidament, vam haver de realitzar-ne un. Us preguntareu, què és un Booktrailer? Doncs bé, és un petit vídeo d'un minut i mig aproximadament, el qual fa una curta explicació sobre un llibre en concret i amb el qual es vol captar l'interès del lector. És a dir, és com el Tràiler d'una pel·lícula, que aquest ja el tenim més familiaritzat entre nosaltres. Però, al contrari que el de les pel·lícules, el Booktrailer és preferible que no es mostrin els rostres de les persones que hi participen, ja que així es respecta la imaginació dels lectors a l'hora de llegir el llibre.
Es veu que a molts països del món ja és bastant popular i se'n fan molts per tal de promocionar llibres.
A aquí Catalunya estan en procés d'arribar a la popularitat: hi ha un concurs de Booktrailers per adolescents de 14 a 18 anys i té força èxit. A continuació us adjunto el vídeo i l'enllaç d'algun dels guanyadors d'aquest any: 


Booktrailer: Jardí vora el mar
El llibre que vam escollir per realitzar un Booktrailer va ser Jardí vora el mar de l'escriptora catalana Mercè Rodoreda. Vam escollir aquest llibre, perquè a totes les del grup ens agrada l'estil de Rodoreda i també perquè algunes ja l'havíem llegit l'any passat a Literatura Catalana. Ens va semblar un llibre una mica difícil d'interpretar, ja que està ambientat a principis del segle XX, però que seria un repte i ho aconseguiríem.
Finalment, després de diferents esborranys com realitzar el vídeo, les escenes...,pensem que vam obtenir un bon resultat. Aquí teniu el vídeo final i les diapositives que vam crear durant el procés.
Espero que us agradi i us animi a llegir el llibre!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada