diumenge, 14 de desembre del 2014

Gestió de bookmarks i Curació de continguts. Marcadors de Google, Feedly i Twitter

Bookmarks
Els Bookmarks o marcadors de Google és una eina que permet guardar les teves pàgines preferides o d'interès d'Internet al menú del cercador i, d'aquesta manera, tenir un accés molt més ràpid i senzill.
Per fer-ho, anem a una pàgina web que ens interessi, per exemple el meu blog: http://sercreatiu.blogspot.com.es/. Quan ho tinguem davant, ens fixem en l'extrem dret superior de la pantalla del nostre ordinador i hi cliquem a sobre: hi ha una estrella.


Un cop ja ho haguem fet, se'ns col·locarà automàticament dins el quadradet que hi ha al costat dret de l'estrella:

 

Si cliquem dins del quadradet, veurem una opció on posa Añadidos recientemente:


Dins d'aquesta opció se'ns haurà col·locat l'enllaç a la pàgina web escollida, que en aquest cas és el meu blog:


A partir d'aquí ja tot depèn del vostre gust: podeu organitzar-ho com vulgueu (per exemple: crear una carpeta). Espero que us serveixi d'ajuda i us faciliti els accessos a les vostres pàgines webs preferides o d'interès!

Curació de continguts
D'altra banda, tenim la curació de continguts. Us preguntareu, què és? Doncs és l'activitat de filtrar, agrupar i compartir els continguts sobre un tema en concret que es trobi a la xarxa. Per tal de fer-ho, existeixen diferents eines, com el programa Scoop-it, el qual et facilita compartir les millors pàgines webs. Aquest està tenint força èxit entre els navegants.



Marcadors de Google, Feedly i Twitter

En el primer apartat ja us he esmentat i explicat els bookmarks o marcadors de Google. Però, actualment s'hi troben d'altres tipus: Feedly i Twitter. Us els explicaré tot seguit:

 Ex.: Feedly
  • Marcador de Google: per tal de repassar, aquest marcador es troba la banda dreta superior de la pantalla de l'ordinador, en forma d'estrella. Cliquem a sobre d'aquesta i de forma automàtica se'ns col·loca dins l'apartat de Añadidos recientemente, el qual es troba dins l'icona de la dreta de l'estrella.
  • Marcador de Feedly: aquest et permet llegir un article per sobre i, si després el vols llegir tot, te'l pots guardar clicant la icona situada a l'esquerra superior i, automàticament es guarda a la carpeta anomenada Saved for later.
  • Marcador de Twitter: consisteix en facilitar la lectura de les diferents piulades, a través d'actualitzacions del Facebook, SMS...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada