dissabte, 8 de novembre del 2014

A l'hora d'escriure...

Escriure no és una tasca fàcil, i és que mai pensem: quina mena d'escriptor/a sóc?, quines estratègies uso?, quina actitud tinc sobre l'escriptura?...Per tal de replantejar-nos aquestes preguntes, podem fer alguns tests que ens facin reflexionar sobre aquest tema, com ara el que vam fer a COED, els quals estan extrets de D. Cassany, "Trio de tests", dins Revista Articles, núm. 5, 1995. Aquests petits tests ens ajuden a veure la nostra personalitat a l'hora d'escriure i quins coneixements tenim, si els apliquem bé. 

Trio de tests
Aquests tres, concretament, consisteixen, tal i com ja indica el nom, en fer tres tests. Són tres petits jocs d'anàlisi personal que un mateix pot respondre, avaluar i criticar.
Com ja he esmentat abans, consisteix en 3 parts:
  • Quina mena d'escriptor/a sóc?: A partir de la lectura de quatre perfils d'escriptors, s'enceta la reflexió sobre la preparació per a l'escriptura i els hàbits. Aquest apartat posa èmfasi en els aspectes essencials de la formació de l'aprenent d'escriptor (com l'estil personal)
  • Quines estratègies uso?: Aquest test consisteix en deu preguntes d'elecció múltiple que permeten a l'aprenent autoanalitzar-se les estratègies de composició que usa mentre escriu. Es basa en els comportaments que tenen els escriptors experts i els aprenents, segons la recerca etnogràfica del procés de composició
  • Quina actitud tinc sobre l'escriptura?: Per últim, a partir d'una vintena d'afirmacions que l'aprenent ha de valorar, aquest test mesura les actituds i la percepció (positiva/negativa) sobre l'escriptura i sobre la pròpia personalitat d'escriptor/a
Conclusió:
Personalment, penso que almenys una vegada a la nostra vida hem de realitzar algun test d'aquest tipus, ja que mai deixarem d'escriure i, ja que sempre ens agrada conèixer-nos una mica més...per què no sobre la nostra personalitat a l'hora d'escriure? També és important. Per tant, us animo a realitzar-ne, encara que sigui un, i segurament us sorprendreu de vosaltres mateixos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada