dimarts, 28 d’octubre del 2014

Prezi

Prezi:
El Prezi (Presentation-zoomi) és un programa que permet crear presentacions. Aquestes parteixen d'un llenç, com podria ser una imatge, les quals et permeten apropar-te i allunyar-te. Això fa que puguem parlar amb aquesta imatge al darrera (en una presentació oral) i explorar objectes, persones, animals o coses, amb l'opció de tornar a l'element principal.

Extret de: Prezi

Si l'arxiu de Prezi es troba amb una icona de la bola del món vol dir que tothom, únicament, el pot mirar. Si el trobem amb el símbol del reciclatge és que el podem editar i si ens apareix un encadenat, només el podem veure.
Us adjunto diferents vídeos que us segurament us faran entendre millor què és el Prezi i com funciona:









El Prezi a l'educació
I amb tot això us podeu preguntar: i com aplicar-ho a l'educació, al dia a dia a l'escola amb els nens? Doncs bé, una manera senzilla i eficaç són les metàfores visuals, és a dir, utilitzar una imatge que no faci relacionar-la directament amb el tema sobre el qual volem parlar, que ens faci reflexionar sobre el per què està relacionada amb allò. Per exemple, podem parlar sobre els gossos, però no inserir una imatge d'un gos al principi, sinó una que expressi algun valor característic d'aquests animals, com ara la fidelitat (podem afegir-hi una imatge d'unes mans agafant-se). Això farà que els alumnes pensin i ho relacionin. Una altra opció per transmetre d'una manera més directa als alumnes el concepte que volem treballar és, de la imatge gran que hem inserit abans, focalitzar-ne diversos punts, és a dir, sense que es vegin quan està tota la fotografia enfocada, afegir els altres conceptes sobre els que volem parlar, sempre relacionat amb el tema escollit per treballar. Per exemple, si parlem de la cua del gos, enfocar aquesta part del cos de l'animal. I així successivament.

Prezi vs PowerPoint:
Entre el Prezi i el Powerpoint hi ha alguna diferència, i és que cadascú té la seva "personalitat". Aquí us adjunto una llista, la qual mostra els pros i els contres de cada programa.


 Extret de: Prezi vs Powerpoint

PREZI: 
- Pros: Presentacions molt visuals; àmplies possibilitats de crear expectació i sorprendre, omplint de disseny el nostre contingut; fantàstiques possibilitats per tal de desenvolupar arguments deductius i inductius; és una aplicació amb eines pròpies per promocionar la nostra història a la xarxa; té una alta viralitat.
- Contres: Presentacions amb una líniea argumental única; no permet crear enllaços amb altres documents o webs; es necessiten coneixements per adaptar el nostre argument al Prezi de forma efectiva; desenvolupament d'animacions des de la pròpia aplicació limitat.

POWERPOINT:
- Pros: Permet inserir de forma efectiva més volum d'informació escrita; possibilitat de desenvolupar més d'una línia argumental; capacitat del programa per crear animacions elaborades; possibilitat de crear enllaços cap a altres documents o llocs d'Internet.
- Contres: Poques eines de dissent per crear expectació; efectes de transició entre diapositives bàsic; necessitat de tenir coneixements d'altres programes de disseny.

Font d'informació: Blog

El nostre Prezi:
La Maria i jo hem creat un Prezi per començar a treballar amb aquesta eina. El tema proposat a classe era "Per a mi un gos és...?". La imatge principal és una casa gran amb moltes finestres, on a cada una i trobem un valor moral que ens transmeten els gossos. Els valors que volem mostrar són: l'amor, el companyerisme, la fidelitat, la responsabilitat i l'alegria. Esperem que us agradi. 





Font d'informació: Apunts, Youtube Prezi Channel

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada